Info & Nieuws

Roerende voorheffing dient snel betaald te worden, soms te snel!

Da’s Straf: Erkende coöperaties mogen meer dan 6% dividend geven!

Tips voor een correcte Algemene Vergadering

Coöperaties zijn keihard: buiten is buiten!

(En andere bepalingen uit het wetboek die je zeker moet weten)

Help Facebook maakt mij btw-plichtig!?!

Deze noodkreet komt van coöperaties, vzw’s en andere vennootschappen of zelfstandigen die door hun activiteit vrijgesteld zijn van btw. Door advertenties of een abonnement te nemen bij o.a. Google, Facebook of Microsoft worden zij inderdaad plots voor EU aankopen onderworpen aan de btw met de verplichting om elk kwartaal een btw bijzondere aangifte in te dienen.

Terugbetaling kosten eigen aan de werkgever (nieuwe regels vanaf 2022)

Vanaf 1 januari 2022 moeten alle uitbetaalde onkostenvergoedingen verplicht opgenomen worden op de fiscale fiche voor de personenbelasting. Alle kosten die je terugbetaald aan je bestuurders, al dan niet bezoldigd, en werknemers vallen hieronder.

Vrijwilligerswerk in een coöperatie

Opgelet met vrijwilligers in te schakelen in je coöperatie! Mogelijks bega je onbewust een overtreding op de sociale wetgeving!

De ene accountant is de andere niet!

Wil je als coöperatie gebruik maken van het vriendenaandeel of een informatienota maken om extra kapitaal op te halen? Dan moet je dit eerst even lezen!

Scheidingsaandeel van erkende coöperatieve vennootschap is vrijgesteld van roerende voorheffing

Recente rechtspraak (Gent 26/1/2021): De uitkering van een scheidingsaandeel van een erkende coöperatieve vennootschap is expliciet vrijgesteld van roerende voorheffing.

Het Vriendenaandeel

Onze verschillende regeringen namen al meerdere initiatieven om de economie te ondersteunen. Zo werden de voorwaarden van de win-winleningen versoepeld (sommige versoepelingen zijn tijdelijk van aard, anderen zijn definitief). Maar er kwam ook iets nieuws: het vriendenaandeel.

Op zoek naar informatie?

Contacteer ons via het contactformulier.